13

júl 2016

Az EMVA Irányító Hatóság Közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes támogatások konzorciumi formában történő igénybevételére vonatkozó szabályokról


A 2014-2020 programozási időszakban meghirdetésre kerülő, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásból támogatatott intézkedések esetén a Vidékfejlesztési Program (VP) több esetben is lehetőséget nyújt a támogatási kérelem konzorcium formájában történő benyújtására.

A kollektív beruházás lehetőségének megteremtésével együttműködést ösztönző elem kerül a VP felhívásokba, a különböző ágazatok hatékonyságának további javítása érdekében.

Amennyiben a támogatási kérelem konzorcium formájában történő benyújtásának lehetősége adott, úgy azt minden esetben az adott pályázati felhívás tartalmazza, vagyis ha a felhívás nem zárja ki, támogatási kérelmet a projekt megvalósítására létrehozott konzorcium is benyújthat.

Részletek itt.

Forrás:

https://www.palyazat.gov.hu/az-emva-irnyt-hatsg-kzlemnye-az-eurpai-mezgazdasgi-vidkfejlesztsi-alapbl-finanszrozott-egyes-tmogatsok-konzorciumi-formban-trtn-ignybevtelre-vonatkoz-szablyokrl